In het nieuws

Uit ‘Oldenzaal – de Glimlach’.

solo-aktief-deGlimlach

OLDENZAAL – Al  meer dan vijfentwintig jaar kunnen singles in heel Twente bij de activiteitenvereniging Solo Aktief vrijwel iedere week deelnemen aan telkens weer een andere gezamenlijke activiteit. Op dit moment telt de vereniging meer dan tachtig leden die meestal in het weekend gezamenlijk op stap gaan. Afhankelijk van wat er op het programma staat en de verschillende interesses van de leden, is de samenstelling van de groep telkens weer anders. Door regelmatig mee te doen aan een activiteit hebben de leden elkaar inmiddels goed leren kennen. Hoewel het geen doel is van de vereniging om mensen bij elkaar te brengen, ontstaan er tijdens deze activiteiten toch de nodige onderlinge contacten. Veelal blijven deze leden ook daarna gewoon meedoen.

Voorzitter Johan Pol uit Oldenzaal en Yvonne Timmerman uit Enschede zouden graag zien dat met name jongere heren en dames vanaf ongeveer 35 jaar lid worden van de vereniging. Momenteel bestaat de groep voor ongeveer twee-derde uit dames, dus heren zijn meer dan welkom. ‘Aspirant-leden bieden wij de mogelijkheid om vrijblijvend deel te nemen aan twee activiteiten naar keuze, zodat men ruim de gelegenheid krijgt om de groep te leren kennen en te besluiten al dan niet lid te worden’, vertelt Yvonne Timmerman. Het is haar ervaring dat nieuwkomers, zowel de heren als de dames, heel snel in de groep worden opgenomen. ‘Je komt er echt heel snel tussen.’ Johan en Yvonne willen graag benadrukken dat Solo Aktief een Twente-brede vereniging is.

Ontspanning staat voorop.
Solo Aktief heeft bijna wekelijks wel een activiteit, zoals wandelen over een lange of korte afstand, bioscoopbezoek, dansavonden, stedentrips, fietstochten, bezoeken aan musea of gewoon gezellig naar een café of naar het terras. Sportieve activiteiten zijn er ook regelmatig, zoals klootschieten, kegelen, snookeren en bowlen. Altijd staat het ontspannende karakter voorop, bedoeld om er gewoon even samen uit te zijn. Met de oproep om juist jongere aspirant-leden te interesseren voor Solo Aktief hoopt de vereniging ook het activiteitenaanbod een moderner tintje te geven. Daarbij is er alle ruimte voor de leden zelf om daarin de nodige initiatieven te ondernemen.
Om de contributie hoeft men het ook niet te laten. Met 25 euro per half jaar is men al lid.
Solo Aktief heeft een informatieve website: www.soloaktief.nl. Aanmelden of informatie vragen kan door te bellen naar Marijke de Jonge 06-11284607 [Red: maandag t/m vrijdag 18.00 – 20.00 uur, of zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.] of te mailen: info@soloaktief.nl.